
DESPRE CLINICA MEDICALĂ
Artio Medica
Clinica ARTIO MEDICA vine pentru a oferi servicii si un standard de calitate in domeniul reumatologiei , cu intentia de a aborda complex aceasta specialitate , asigurand partea de consultatii medicale , efectuarea ecografiei musculoscheletale , o investigatie absolut necesara si de mare actualitate in acest domeniu, stabilirea diagnosticului corect , aplicarea de solutii terapeutice eficiente , coroborat cu partea de recuperare utilizand kinetoterapie si masaj.
Dorinta noastra este de a oferi calitate , competenta , rigurozitate intr-un cadru cald si primitor pentru pacient.
SPECIALITĂȚI
Cu ce se ocupa Reumatologia?
Reumatologia se ocupa cu diagnosticul si tratamentul afectiunilor inflamatorii reumatologice si al afectiunilor degenerative reumatologice.
In categoria afectiunilor inflamatorii intra boli precum :
- Poliartrita reumatoida
- Spondilita anchilozanta
- Artrita psoriazica
- Artritele reactive
- Lupusul eritematos sistemic
- Sclerodermia sistemica
- Polimiozita / dermatomiozita
- In categoria afectiunilor degenerative intra
- Afectiunile coloanei vertebrale ( hernia de disc, spondilartoza)
- Coxartroza
- Gonartroza
- Periartrita scapulo-humerala / sindromul de conflict
- Osteoporoza
Pentru fiecare din aceste afectiuni sunt progrese evidente din punct de vedere al terapiei, dar solutiile sunt personalizate si difera de la caz la caz.
Ce sunt infliltratiile intrarticulare si la ce folosesc?
Infiltratiile intraarticulare , atunci cand sunt efectuate in scop terapeutic , presupun introducerea unor substante in interiorul articulatiei fie cu scopul de a trata procesul inflamator din interiorul articulatiei, fie cu scopul lubrefierii unei articulatii degradate , cum se intampla in gonartroza
.Metoda este de mare acuratete cand se efectueaza sub ghidaj ecografic si este foarte utila in:
- Afectiunile umarului
- Gonartroza
- Artroza gleznei
- Sindromul de canal carpian
- Chist Backer
Cu ce se ocupa Urologia?
Urologia este specialitatea chirurgicala care se ocupa de patologia si fiziologia tractului urinar al ambelor sexe precum si al sistemului genital masculin. Medicul urolog diagnosticheaza si trateaza afectiuni non-chirurgicale (ex. infectii urinare, hipertrofia benigna de prostata) si chirurgicale (ex. litiaza renala, corectarea unor anomalii congenitale, corectarea incontinentei urinare, tumori etc).
Metode de diagnostic: analize sanguine, ecografia, radiografia renala simpla, urografia, CT, IRM. Are ca subspecialitate andrologia - studiul infertilitatii masculine, al disfunctiei erectile.
Ce este Endocrinologia?
Endocrinologia este o stiinta care studiaza structura si functiile glandelor cu secretie interna (care fiind lipsite de canal de excretie, isi varsa produsul lor de secretie - hormonii - direct in sange). Aceste glande sunt: hipofiza, tiroida, paratiroidele, epifiza, suprarenalele, pancreasul endocrin si glandele genitale (ovare si testicul).Endocrinologia se ocupa si de bolile legate de afectarea acestor glande si de tratamentul lor.
Endocrinologia reprezintă disciplina care se ocupă cu studiul glandelor endocrine şi a hormonilor produşi de acestea. În esenţă, scopul acestei discipline rămâne chiar şi în era biologiei moleculare şi a geneticii, studiul formelor de comunicare şi semnalizare care controlează şi coordonează funcţia multor organe şi procese.
Ce este Neurologia?
Neurologia este specialitatea medicala care se ocupa cu diagnosticarea si tratamentul afectiunilor sistemului nervos (encefal, maduva spinarii, nervi periferici). Pentru acuratetea diagnosticului dat, medicul neurolog poate indica urmatoarele investigatii : punctie lombara si analiza lichidului cefalorahidian, electroencefalograma (EEG), electromiograma (EMG), examen radiologic (radiografie de craniu si de coloana vertebrala), Doppler vascular cervico-cerebral, tomografie cerebrala, rezonanta magnetica nucleara (RMN) cerebrala sau de maduva spinarii.
Afectiunile neurologice, cele mai frecvente, sunt : acidentele vasculare cerebrale, epilepsia, traumatismele craniene, bolile neoplazice ale sistemului nervos, bolile de miscare (Boala Parkinson), bolile de nervi periferici, neuroni motori, muschi sau jonctiune neuro-musculara (neuropatii periferice, miastenia gravis), tulburari de somn, migrene.
Chirurgie generală
In domeniul chirurgie generale abordam urmatoarele domenii de interes:- Chirurgie endocrina – chirurgia tiroidei;
- Chirugia defectelor peretelui abdominal – cura chirugicala a herniilor inghinale (abord clasic si laparoscopic) , herniilor ombilicale, cura eventratiilor, cura chirurgicala a herniilor hiatale (abord laparoscopic);
- Chirurgie gastrointestinala – rezectii gastrice partiale/ totale, rezectii intestinale;
- Chirurgie colorectala – rezectii colorectale pentru diverse patologii (abord clasic sau laparoscopic), apendicectomii laparoscopice;
- Chirurgie hepato-biliara : colecistectomie laparoscopica, drenajul abceselor hepatice, rezectie chist hidatic hepatic (abord clasic sau laparoscopic);
- Chirugie pelvina: anexectomii, drilling ovarian (abord laparoscopic); histerectomii;
- Chirurgia sanului: drenaj abcese mamare, biopsii noduli mamari, mastectomii;
- Mica chirurgie: drenaj abcese/flegmoane; rezectie tumori cutanate, lipoame, chisturi sebacee; cura unghiilor incarnate.
Cu ce se ocupa kinetoterapia?
Kinetoterapie, ortografiată și chinetoterapie, denumită și chineziterapie sau kinetologie medicală este un tip de gimnastică medicală, care înseamnă, etimologic, terapia prin mișcare.
Se folosește pentru recuperare medicală și constă, pe lângă efectuarea unor exerciții, într-un ansamblu de tehnici și metode aplicate în funcție de fiecare persoană și afecțiunea pe care o prezintă.
Kinetoterapia face parte din medicină fizică și studiază mecanismele neuromusculare și articulare care îi asigură omului activitățile motrice normale. Are la bază mișcarea efectuată prin programe de recuperare medicală bine structurate, ce au ca scop refacerea unor funcții diminuate.
Principalele obiective ale tratamentului kinetoterapeutic sunt următoarele:
- Relaxarea
- Corectarea posturii și aliniamentului corporal
- Creșterea mobilității articulare
- Creșterea forței musculare
- Creșterea rezistenței musculare
- Creșterea coordonării, controlului și echilibrului
- Corectarea deficitului respirator
- Antrenamentul la efort
- Reeducarea sensibilității
- 09.00 - 17.00
- închis
- închis