parallax background

CE ESTE CARDIOLOGIA?


Cardiologia este o ramură medicală care se ocupă cu diagnosticul și tratamentul afecțiunilor cardiovasculare, printre care se regăsesc defecte cardiace congenitale, boala coronariană/cardiopatia ischemică, insuficiența cardiacă, bolile cardiace valvulare și tulburarările de ritm cardiac. Medicii care se specializează în acest domeniu se numesc cardiologi. În ciuda faptului că sistemul cardiovascular este invariabil asociat cu sângele, cardiologia se ocupă doar în mică măsură de afecțiunile sangvine, cu câteva excepții care țin de funcția cardiacă și tulburările de coagulare. Cardiologii specializați în bolile adultului sunt diferiți de cei care se ocupă de cardiologia pediatrică. Aspectele chirurgicale nu sunt incluse în activitatea cardiologului și sunt rezervate chirurgilor cardiovasculari. Proceduri precum bypassul aorto-coronarian sau implanturile protezelor valvulare sunt efectuate de chirurgi cardiovasculari, nu de cardiologi. Cu toate acestea, implanturile de stenturi (și, ocazional, alte proceduri mai complexe care țin de sistemul circulator și de bolile valvulare) sunt efectuate de cardiologi care aleg să se supraspecializeze în cardiologie intervențională. Cardiologia este o subspecialitate a medicinei interne. Este posibilă supraspecializarea ulterioară în ramuri precum electrofiziologie/aritmologie și cardiologie intervențională..

ste important de știut că afecțiunile cardiace pot fi responsabile de degradarea funcției altor organe esențiale, precum rinichii, ficatul, sau creierul. Medicul cardiolog are competență în evaluarea gradului de afectare al acestor organe. În plus, există măsuri specifice care pot fi urmate pentru a prezice riscul de apariție a complicațiilor cardiovasculare în funcție de parametri individuali și prin intermediul investigațiilor menționate mai sus. Este recomandat ca orice persoană să își efectueze analize de sânge privind profilul lipidic (colesterolul, trigliceridele) măcar o dată între vârstele de 9-11 ani și 17-21 ani. Dacă nu le-ați efectuat la aceste vârste, este foarte important să le efectuați cât mai repede și să vedeți un medic cardiolog. Un consult cardiologic este recomandat oricărei persoane măcar o dată până în vârsta de 40 ani. Nu le- ați efectuat la aceste vârste, este foarte important să le efectuați cât mai repede și să vedeți un medic cardiolog. Un consult cardiologic este recomandat oricărei persoane măcar o dată până în vârsta de 40 ani..

PREȚURI CARDIOLOGIE

Dr. Daniel GAFITESCU / Dr. Ana DIACONESCU
medic specialist cardiolog

Nr.
crt.
Serviciu Preț
(LEI)
1 Pachet CARDIO Consult+EKG+eco cord 350
2 Consultatie si EKG 200
3 Ecografie cord 250
4 Monitorizare holter EKG/24 Ore 200
5 Monitorizare holter tensiune arteriala/24ore 150
6 Consultatie control cardiologie 150

IMPORTANT

*Toate preturile sunt finale si includ toate taxele

**Aceste preturi sunt valabile in conditiile efectuarii programarii prealabile a vizitei la medic. In cazul in care se doreste vizita la medic in afara listei de programari valabila in acea zi, se percepe o extra taxa de 50% din valoarea consultului, considerandu-se urgenta medicala.

Personal calificat

Medici cu experiență profesională vastă.

Specializări multiple

Oferim consultații pe specializări diverse.

Dotări performante

Aparatură medicală de ultimă generație..

Tarife rezonabile

Practicăm tarife rezonabile.